Акција ЈКП Букуља „За чистији Аранђеловац!“ се и даље наставља новим активностима које смо осмислили у циљу спречавања стварања дивљих депонија на градском подручју. Из тог разлога одлучили смо да уведемо услугу одвожења кабастог отпада која би се обављала једном месечно. У кабасти отпад подразумева се: стари намештај, аутомобилске гуме, тврда пластика, бела техника, а уколико је упаковано у вреће и биљни отпад, картон или било који други отпад који се може утоварити у возило ЈКП-а.

Ова услуга не подразумева одвожење грађевинског отпада, али га суграђани који имају такву врсту отпада могу сами одвозити на градску депонију „Цинцарска коса“на коју је улазак за физичка лица потпуно бесплатан.

Да би имали информацију о количини и потреби за овом услугом неопходно је да суграђани у току месеца позивом на бесплатну телефонску линију ЈКП-а 0800 034 030 пријаве на којој се локацији налазе, шта и коју количину желе да им се одвезе, а ми ћемо одредити дан и време када ће наше возило обићи пријављене локације.

ЈКП "Букуља" увек уз своје суграђане!

Друштвено одговорно предузеће Универзум циглана донирала је ЈКП Букуљи камион смећар, који ће бити у служби граду за чистији Аранђеловац.

ЈКП "Букуља" се захваљује свим пријатељима који су се данас одазвали акцији чишћења приобаља језера Гараши. Површина језера је велика, али успели смо да очистимо већи део  површине његовог приобаља. Вредни људи добре воље, који су данас хтели и могли да учествују у акцији покупили су велике количине смећа и отпада коме никако место није поред градске акумулације.

Захваљујемо се Ловачком удружењу Букуља, које је за ову прилику припремило и храну и пиће за све учеснике акције, Удружењу угоститеља, риболовцима, спортистима, Групи грађана Аранђеловчани&Аранђеловчанке, Омладини Аранђеловца, појединцима који су се самостално придружили, запосленима из ЈКП-а(који су добровољно дошли испред фирме) и највише од свих друштвено одговорном предузећу "Универзум" циглани, која је ЈКП "Букуља" донирала камион смећар, а који је од данас у служби граду за чистији Аранђеловац.

У циљу заштите животне средине и обележавања Дана заштите природе, запослени ЈКП "Букуља" који су се одазвали данашњој акцији имали су за задатак да очисте део језера на месту где се вода из реке Качер допрема у акумулацију Гараши. Захваљујући Пројекту на коме је рађено у претходним месецима ниво акумулације је подигнут, а из реке Качер се црпи вода која задовољава већи део дневне потрошње града.

Велике количине смећа покупљено је са ове деонице и апелујемо на посетице језера да убудуће смеће и разну врсту отпада не остављају на приобаљу језера већ да га са собом понесу и одложе у судове за ту намену. Загађујући земљиште око језера загађује се и вода којом се снабдева град.

ЈКП "Букуља" позива све људе добре воље да се придруже акцији чишћења приобаља језера Гараши. Скуп заинтересованих је у недељу у 9 часова на брани језера.

Само заједно наш град можемо учинити лепшим!