До пре неколико дана корито реке Качер било је суво. Падавине претходних дана допринеле су испуњењу биолошког минимума и једна пумпа је пуштена у рад. Када услови дозволе, биће покренута још једна пумпа која ће допринети стабилности водоснабдевања.

Почетак реконструкције цевовода Качер-Гараши очекујемо почетком следеће године, а пуна реализација овог пројекта биће завршена током следеће године. Вредност пројекта је 250 милиона и то би био највећи пројекат водоснабдевања након реконструкције Филтерске станице.

Упркос тешкој ситуацији, ЈКП Букуља је, као друштвено одговорно предузеће, покушало да активира и модернизује сваки облик обезбеђивања довољних залиха воде, како наши потрошачи не би осетили колико нам је ова сезона била тешка. У прилог томе данас је завршена друга фаза радова на акумулацији Речица. Инсталирана је нова пумпа и започео је транспорт воде из ове акумулације до језера Гараши. У претходном периоду максималне капацитете смо усмерили ка таквим пројектима, јер је ово наша борба да обезбедимо залихе за следећу годину.

Поштовани суграђани,

Подсећамо вас да је крајњи рок за измирење обавеза према ЈКП „Букуља“ 30.септембар, уколико желите да остварите значајан попуст од 10% на наредни рачун.

Акције склапања репрограма за заостала дуговања, потрошача који су направили заостатак у плаћању рачуна, је актуелна током читаве године, а такође, актуелне су акције искључења и утужења оних потрошача који се не одазивају на наш позив да измире своје обавезе према ЈКП.

Мере искључења и утужења јесу непопуларне, али се спроводе како би се заштитили потрошачи који своје обавезе измирују редовно. За квалитет воде за пиће, редовност у водоснабдевању и одржавање хигијене града од кључног значаја је редовност у измирењу обавеза корисника.

Инкасантска служба ЈКП "Букуља" је на терену и ускоро завршава са очитавањем бројила за септембар 2021.године.

Подсећамо све потрошаче општине Аранђеловац који сами очитавају своје водомере, а и оне потрошаче који су на било који начин онемогућили нашим инкасантима приступ мерном инструменту (паркиран ауто изнад шахта, закључана капија, водомер у стамбеној јединици...), да стање са бројила пријаве на телефон 034/711-300 или донесу лично на шалтер информација и рекламација, у управној згради ЈКП-а, најкасније до 29.09.2021.године, како би подаци на обрачуну за септембар 2021.год. били тачни и исправни.

На наменски рачун ЈКП „Букуља“, намењен за куповину цистерне, данас је легла уплата из фирме Стублина д.о.о, а ускоро очекујемо донацију и осталих фирми које су потврдиле учешће у нашем циљу да обезбедимо још једну цистерну за воду.

Аквизиција цистерне за воду јесте важан и интегралан део наших настојања за побољшање квалитета услуга које ЈКП „Букуља“ Аранђеловац пружа нашим суграђанима. Осим тога, са овом цистерном за воду, били бисмо на располагању и Ватрогасно спасилачкој јединици Аранђеловац.

Хвала фирми "Stublina doo", "Zvezda d.o.o" , "Fortuna centar", „ZvezdaS“ и „Gerovit“ које су својим донацијама препозналe важност једног оваквог пројекта и подржавају нас и помажу да обављамо послове који су нам поверени, а такође, хвала свим суграђанима који редовно измирују своје обавезе према ЈКП „Букуља“ јер тиме, поред што стичу право на значајан попуст на редовност, нама омогућују да испоручујемо квалитетну воду за пиће и одвојимо средства за куповину нових средстава за рад којима ћемо допринети развоју града.