Захваљујући одговорном понашању грађана ЈКП „Букуља“ Аранђеловац је успела да прикупи уговорене количине рециклажног материјала, захваљујући чему су стечени услови за проширење ове услуге у нашем граду. У току претходног дана из фирме "Секопак" у РЈ Чистоћа стигле су нове количине: 200 канти за ПЕТ амбалажу И 100 канти за стакло.

100 кг ПЕТ амбалаже за рециклажу прикупљено је на едукативној еколошкој позоришној представи "Скупи своју амбалажу И носи на рециклажу" коју су ЈКП "Букуља" и фирма "Секопак" организовали за најмлађе суграђане. Сва та прикупљена пластика би у супротном завршила негде у природи или на депонији, а ово је само део отпадне амбалаже која се свакодневно завршава у посудама за смеће помешано са кућним смећем или на неком одморишту. Бачено у неповрат пластике, стакла, метала и папира загађују нашу природу, а могу се кроз рециклажу поново користити и при томе заштитити од новог црпљења сировина из природе.

Важност и значај раздвајања и правилног сортирања амбалажног отпада је вишеструка. Из тог разлога ЈКП „Букуља“ Аранђеловац посветиће посебну пажњу едукацији грађана како би добра навика одвајања сировина постала наша свакодневница. Рециклирати може свакако, потребно је само мало воље и свима ће бити боље.

Позоришна представа коју је ЈКП „Букуља” у сарадњи са фирмом „Секопак” организовала за наше најмлађе суграђане у парку ББ на отвореној сцени „Скупи своју амбалажу и носи на рециклажу” окупила је ученике скоро свих аранђеловачких основних школа, предшколског вртића „Дуга” али и малишане са својим родитељима, бакама и декама.

Деца су уживала у дружењу са Бодом, Јоцом и Миром. Научили су како се треба понашати према природи и рециклажној амбалажи, а на крају представе су пронашле ковчеге где се скупља благо, а то је овај пут место где се одлаже пластика, а која се може рециклирати и поново вратити у употребу. Овом приликом скупљене су велике количине пластичне амбалаже јер је улазница била 5 празних пластичних флаша. Нове занимљиве активности ЈКП "Букуља" припрема за старије суграђане током лета.

Хвала пријатељима који су помогли да се представа технички реализује: Смотра уметности мермер И звуци, ЈКП „Зеленило” и Центар за културу. Хвала РТВ Сунцу и РТВ Шумадија који су медијски пропратили нашу акцију.

Инкасантска служба ЈКП „Букуља“ Аранђеловац приводи крају очитавање мерних инструмената потрошача за израду обрачуна за МАЈ 2022. годину.

Подсећамо све потрошаче који сами очитавају своје водомере да ново стање потрошње очитају и пријаве на шалтер управе ЈКП-а или позивом на телефон 034/711-300 најкасније до 30.05.2022.године.

Такође, сви потрошачи који до последњег дана у месецу (31.05.2022.год) измире своје обавезе према комуналном предузећу остварују право на значајан попуст на наредни реачун.

Благајна ЈКП „Букуља“ ради свакога радног дана од 7-15 часова, а суботом од 7-14 часова. Уплатом обрачуна на нашој благајни ослобођени сте плаћања трошкова провизије.

ЈКП "Букуља" Аранђеловац у недељу 8.маја 2022.године успешно је организовала још једну еколошку акцију. Овог пута чишћена је планина Букуља, прилазни путеви од подножја ка врху.Поред запослених из комуналног предузећа акцији су се придружила и удружења, али и организације.

За све ученике биле су обезбеђене рукавице, ПапирПласт донирао је џакове, ТП Звезда доо донирала је штапове за прикупљање смећа, компанија Књаз Милош доо обезбедила је освежење за учеснике, а СРЦ Шумадија припремила је храну за учеснике.

Сви људи добре воље који су били у могућности да се придруже окупили су се по договору у 9,00 часова код ресторана Качара где су формиране и распоређене на више страна наше планине како би се прикупило што више смећа, које су за собом оставили несавесни посетиоци. По завршетку акције сви учесници су се окупили на брани акумулације Букуља и уз лепо дружење и ручак провели још неко време у природи.

Хвала свим учесницима акције који су својим учешћем дали допринос заштити природе од загађења и помогли да ширимо свест о колективној култури одлагања смећа и заштити животне средине.